Kommunfullmäktige i Växjö till vänster, till höger det planerade stadshuset
Det planerade stads- och stationshuset stod på agendan under tisdagens kommunfullmäktige i Växjö. Foto: Martina Svensson/Sveriges Radio och White Arkitekter
Växjö

Så tycker P4 Kronobergs lyssnare om det nya stadshuset i Växjö

2:44 min

Imorgon fattar kommunfullmäktige beslut om det omdiskuterade stads- och stationshuset i Växjö. Och åsikterna bland P4 Kronobergs lyssnare går minst sagt isär.

Kostnaden för bygget beräknas till 700 miljoner. Något som socialdemokraterna och vänstern tycker blir för dyrt. Moderaterna och miljöpartiet är däremot för ett nytt stadshus.

– Politikerna är korttänkta. Växjö har, som många andra städer, ekonomiska svårigheter inom vård och skola, säger Ingrid som ringt in till P4 Kronoberg. 

Jonas är av motsatt åsikt:

– Det är väl kanon! Förnyelse är väl aldrig fel?

Ingmar är inne på Ingrids linje. 

– Vi vet ju hur det brukar bli med kostnader. Det här kalkylerna de har plockat fram tror jag inte ett dyft på. Det lär inte stoppa med en miljard innan det är färdigt, säger Ingmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista