Fyra hästben som springer
Arkivbild. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT
Växjö

Ridanläggningarna i Växjö behöver rustas upp

0:28 min

De fem ridanläggningar som finns i Växjö kommun behöver renoveras. Det framgår i en ridsportsutredning som presenterades för kommunstyrelsens arbetsutskott under tisdagen.

Kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö har under de senaste två åren genomfört kartläggningar av ridsportens behov inom kommunen. Idag lämnades utredningen över till kommunstyrelsens arbetsutskott.

Utredningen slår fast att samtliga fem anläggningar är i behov av om- och tillbyggnader. Vad gäller Växjöortens Fältrittklubb är förslaget att det byggs en helt ny anläggning på kommunal mark söder om den befintliga byggnaden. 

Ridskoleföreningarna i Växjö kommun äger till största delen sina anläggningar själva, och kultur - och fritidsförvaltningen föreslår ett nytt lokal- och anläggningsstöd som kan möjliggöra att föreningarna kan underhålla och utveckla sina anläggningar i framtiden.

– Vi vet att det finns behov hos våra ridskoleanläggningar och det är anledningen till att vi initierade den här utredningen. Utredningen gör det nu möjligt att göra en bedömning av behoven, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista