Christian Järdler på en presskonferens.
Christian Järdler. Arkivbild. Foto: Emil Langvad/TT
Växjö

Christian Järdler helt klar för Östers IF

Det har tagit sin tid för Östers IF att göra klart med IFK Värnamos tränare Christian Järdler. Men idag presenterade man 35-åringen som ny tränare på sin hemsida.

P4 Kronoberg avslöjade i början av oktober att Öster var överens med IFK Värnamos tränare Christian Järdler. Efter många turer presenterades han idag på klubbens hemsida som ny tränare.

– Det känns fantastiskt att det äntligen blivit klart. Jag har i mitt eget huvud sett mig själv som Öster-tränare ett tag, så det är skönt att allt är på plats nu. Jag har redan köpt bostad och hela familjen flyttar till Växjö efter nyår. Jag skulle även vilja passa på att rikta ett tack till Martin Klette som bidragit till att processen nått i mål, säger Järdler till Östers hemsida.

Att Järdler velat träna Öster har det varit svårt att gå miste om. Och nu när affären är klar och signerad berättar Järdler var det var som var så lockande med Öster. 

– Det finns många anledningar till att jag valde att tacka ja till Östers IF. Det är en fin, anrik klubb, med häftig historia i en trevlig stad med otroligt bra förutsättningar för att jobba med fotboll. Klubbens framåtanda och ambition ligger precis i linje med min egen och det lockar mig. När klubben berättade på vilka grunder de valt mig och gav mig bilden av vad de vill att jag ska göra i Östers IF och hur vi ska arbeta tillsammans så blev valet självklart, säger han till Östers hemsida.

Kontraktet sträcker sig över tre år. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista