Olycka vid Huseby
Olycka vid Skatelöv under onsdagsförmiddagen. Foto: Carl Carlert/Nyhetsbilden
Kronoberg

Snöfallet: Flera olyckor i trafiken

Tova Juhlin på Trafikredaktionen om morgonens händelser
1:14 min

Snöfallet som drog in över länet tidigt under onsdagsmorgonen har skapat stora problem i trafiken på flera håll.

Flera fall av trafikolyckor har inträffat runtom i länet i samband med morgonens snöfall. Inga personskador har rapporterats in men trafiken har påverkats på flera håll.

Strax innan klockan 7 på onsdagen kolliderade en personbil och lastbil på riksväg 23 mellan Växjö och Älmhult, i Vislandakorsningen efter Huseby.

Vid 09:24 fick SOS larm om en singelolycka vid Skatelöv söder om Huseby. Ingen person ska ha skadats, enligt Värends räddningstjänst. Det kan i samband med bärgning vara trångt att passera.

På riksväg 27 mellan Växjö och Värnamo i höjd med Helgasjön i riktning mot Växjö, körde en lastbil in i en personbil under morgonen.

En lastbil blev stillastående mitt i körbanan på länsväg 124 strax innan Kyrkö. Släpet hade kasat ner i diket och det var ett tag trångt att passera.

På riksväg 25, från Ljungby mot Halmstad, stod uppemot fyra stillastående lastbilar i Brödabacken vilket innebar risk för möte när trafikanter försökte ta sig förbi lastbilarna.

Problem med framkomlighet rådde också på E4:an mellan Strömsnäsbruk och Markaryd i norrgående riktning, där en lastbil körde in i mitträcket och därefter ner i diket efter klockan åtta. Olyckan kan innebära köer fram till 12-tiden.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Kronoberg under morgonen och förmiddagen, som kan ge upp till 5 centimeter innan snöfallet övergår i regn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".