Troja Ljungby
Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio

Kräver rättvisa inom hockeyn – får stöd av Troja-Ljungby

1:31 min

Det pågår ett upprop inom Hockeyallsvenskan, där sex av de tyngre klubbarna kräver en större ekonomisk rättvisa inom hockeyn. Pelle Wass, ordförande i Troja Ljungby, stödjer de sex klubbarna.

– Vi är ju nykomlingar i allsvenskan så vi har ju varit med i diskussionerna tidigare. Men vi håller med i sakfrågan, det hade kanske kunnat skötts lite bättre, säger Pelle Wass.

Aftonbladet avslöjade i går att det just nu pågår ett upprop inom Hockeyallsvenskan, där sex av de tyngre klubbarna kräver en större ekonomisk rättvisa inom hockeyn.

Klubbarna säger att de kan tvingas skära ner ordentligt i sina verksamheter, om det inte blir en större ekonomisk rättvisa bland annat när det gäller tv-avtal. Ett lag i SHL får betydligt mer tv-pengar än ett lag i Hockeyallsvenskan.

De sex storklubbarna hotar nu att bilda en egen liga och sätter press på både förbundet och SHL om en bättre fördelning.

– Inom fotbollen är det ju en bättre fördelning mellan Superettan och Allsvenskan. Det är väl en 70/30-fördelning, inom hockeyn är det ju snarare 92/8 i procentfördelning, säger Pelle Wass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista