elcykel, el-lastcykel, lastcykel
Till vänster en el-lastcykel. Foto: Thomas Johansson/TT
Växjö

EU-projekt ska få Växjöbor att använda el-lastcykel

Från och med nästa år kommer flera så kallade el-lastcyklar att synas runtom i Växjö kommun, efter att kommunen beviljats ett EU-projekt som ett led i klimat- och miljömålen.

Under en treårsperiod mellan 2018 och 2020 ska kommunen genomföra informationsinsatser och köpa in ett antal el-lastcyklar som ska lånas ut i olika verksamheter, som exempelvis förskolor, och till privatpersoner.

– Konkret kan det innebära att barnfamiljer kan låta bilen stå och i stället skjutsa barnen bekvämt till förskolan eller aktiviteter, säger Cheryl Jones Fur, andre vice ordförande i tekniska nämnden i Växjö, i ett pressmeddelande.

– Projektet är ett led i Växjö kommunkoncerns högt ställda klimat- och miljömål, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande i tekniska nämnden.

EU-projektet omfattar cirka 3 miljoner kronor och är ett samarbetsprojekt mellan Växjö kommun och städer i Polen, Danmark och Tyskland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista