Tingsryd 2017/2018. Oscar Holst. Neutral/förlust.
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Tingsryd

Styrkebesked av Tingsryd – krossade Björklöven

3:24 min

Tingsryd hade inte vunnit på hemmaplan mot Björklöven sedan säsongen 2015/2016. Men efter en kraftfull insats under fredagen besegrade man sina forna mardrömsmotståndare med 6-3.

Tingsryd gjorde en av säsongens bästa hemmamatcher när man gjorde slarvsylta av Björklöven under fredagskvällen. Matchen slutade 6-3 efter två sena reduceringsmål av gästerna. Tingsryds tränare Magnus Sundquist är enig i att det var en av lagets bästa matcher i år:

– Ja. Ihop med matchen mot Leksand när vi vann med 6-1 eller 6-2. Vi var ju i den allsvenska finalen för två år sedan, och det vi såg idag var sådant spel som vi hade då. Och det måste vi ha. Vi har inte kvalitén att vinna en match på en dålig dag. Vi måste vara påkopplade hela tiden, säger Magnus Sundquist.  

Sundquist berättar att han var tvungen att sätta ner foten rejält för två matcher sedan, när laget precis inkasserat sin femte raka förlust efter 5-1 mot Västervik. 

– Jag hade nog varit lite för positiv. I de första fyra matcherna vi förlorade prövade jag att bygga upp spelarnas självförtroende. Men mot Västervik visade det sig att flertalet av spelarna inte hanterade det. Vi gjorde en bedrövlig insats mot Västervik, säger Magnus och fortsätter:

– Men det fick vi snacka ut om. Jag fick tala om vad som gäller framöver om man ska vara med och representera Tingsryd, vad som gäller för att representera T:et på bröstet. Och det tycker jag spelarna har anammat bra, säger Magnus Sundquist. 

Gav du spelarna en hårtork? 

– Man kan säga så, ja. 

Efter Sundquists hårtork har Tingsryd vunnit två raka matcher. Och tränaren själv märker tydligt skillnad. 

– Mycket skridskoåkning, mycket fart. Jag tycker vi har en otrolig vilja och ett otroligt driv. Vi fortsätter våga spela trots att vi har tre, fyra måls ledning. Vi hamnar inte i en komfortabel zon. Alla går in i varje byte och spelar som om det vore det sista. Och det måste vi göra i varje match, säger Magnus Sundquist.

Tingsryds mål gjordes av Mathieu Tousignant x2, Kim Tallberg x2, Emil Forslund och Jacob Dahlström. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista