Andrew Calof
Foto: Ulf Palm/TT
Sporten P4 Kronoberg

Växjö glödhett i powerplay – Calofs hattrick sänkte Mora

Jörgen Jönsson: "Det vände matchen totalt"
1:46 min

Växjö Lakers gjorde tre mål i numerärt överläge – på mindre än tre minuter. Det gjorde att Växjö kunde vinna enkelt borta mot Mora med 4-1.

Växjö Lakers visade under lördagseftermiddagen prov på ett mästerligt powerplay i bortamatchen mot Mora. Vid ställningen 1-1, i den andra perioden, fick Växjö chansen i fem mot tre. 

Tre minuter senare hade man seglat iväg till ledning 4-1, efter tre mål i numerärt överläge. Brendan Shinnimin gjorde det första målet, efterföljt av två baljor av Andrew Calof. Tillsammans med den sistnämndes mål från den första perioden fullbordade det Calofs hat trick. 

– Det är skicklighet hos killarna som har ett stort självförtroende. Det är ju en spelform som har fungerat jättebra hela säsongen. Grabbarna trivs där ute när det är spel i numerärt överläge, säger Växjös assisterande tränare Jörgen Jönsson. 

Det är Jörgen Jönsson som har huvudansvaret för lagets powerplay. Han menar att det finns många olika faktorer till att det fungerar så bra just nu.

– Det är en kombination såklart. Jag har vissa idéer som jag har fått dom att anamma. Som [högt] pucktempo och att man ska attackera målet så fort man kan. Sedan har spelarna egna idéer också som dom använder sig av. Den magiska lådan i powerplay, den får vi använda oss av flera gånger, säger Jörgen Jönsson.

Robert Rosén stod för tre assist i matchen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".