En kvinna står inomhus vid ett fönster och håller i en katt
Katten Selma var lite skygg när hon först kom hem till Siw Waern men nu gosar hon gärna. Foto: Nora Fernstedt/Sveriges Radio
Vislanda

Fler adopterar hemlösa katter: "Selma föll mig så in i hjärtat"

Siv Waern: Man vet ju inte vad de varit utsatta för
1:36 min

Intresset för att adoptera hemlösa katter har ökat i Kronoberg de senaste åren, enligt flera katthem som P4 Kronoberg pratat med.

– Jag satt och tittade på Facebook när det kom upp en bild på en liten unge som hette Selma och hon föll mig rakt in i hjärtat. Jag mejlade dem och så fick jag lilla Selma, berättar Siv Waern utanför Vislanda som har adopterat tre katter från ett katthem i Växjö.

Flera katthem i länet berättar att intresset för att adoptera deras katter har ökat de senaste åren. Men det finns också katthem som menar att det tvärtom fortfarande är svårt att hitta nya ägare.

Siv Waern tror inte att vem som helst passar att bli ny ägare åt en omplacerad katt, eftersom det kan uppstå en del svårigheter den första tiden.

– När vi fick hit Selma gömde hon sig under soffan och var där en hel vecka och vi fick inte ta henne. Men nu är hon framme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".