Sara Dahlström, fitnessfeminist och nätängel
Foto: Anton Yngvesson/Sveriges Radio
Växjö

Sara Dahlström från Växjö är Årets Nätängel

1:58 min

Hon utnämndes nyligen till Årets Nätängel för att hon bidrar till att minska näthatet. Sara Dahlström kallar sig själv för "fitnessfeminist" och sprider kroppspositivism genom aktivism.

Bloggaren Sara Dahlström från Växjö är chefredaktör för en träningssajt där hon också har sin blogg, där hon lägger upp bilder på sig själv för att sprida en mer positiv och nyanserad bild av hur kroppar kan se ut.

– Det är väldigt mycket fixering och jag tror att det är därför jag får så många följare, för att jag går lite tvärtemot det mesta. 

Priset Årets Nätängel delas ut av försäkringsbolaget och Nyheter24 och går till Sara för hennes arbete med att minska näthatet.

Och man kan själv styra över hur kroppspositivt det sociala flödet ser ut, säger hon.

– Jag gör ju själv aktiva val med vilka jag följer. Om jag har en kompis som brukar lägga upp bilder som jag känner är kroppsfixerade så följer jag inte den personen. Så man kan få ett flöde som är kroppspositivt och som gör en glad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista