Växjö Vipers firar. Växjö Vipers 2017/2018.
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Innebandy

Sekunddrama när Växjö avgjorde med sent mål

André Andersson: Skapar extremt mycket men trycker inte dit dem
2:17 min

Med ynka 30 sekunder kvar tryckte Växjös André Andersson in det avgörande målet under onsdagens möte mot Linköping. Den dramatiska upplösningen gjorde att Växjö tog hem segern med 4-3.

Med hög fart under skorna inledde hemmalaget Växjö matchen med innovativt och högklassigt spel. Efter endast fyra minuter var ställningen 2-0 till Växjö och gästerna kämpade med att komma in på Växjös planhalva. 

– Vi spelar fruktansvärt bra, nästan en utav de bättre första perioderna vi gör under den här säsongen, säger Växjös André Andersson. 

Allt eftersom minuterna tickade iväg så krigade Linköping sig in i matchen då de förvaltade sina chanser och kvitterade till 2-2 före sista periodvilan. 

– Vi trycker inte dit bollarna och det får konsekvenser framför allt i andra perioden där där jag tycker de är både två och tre snäpp bättre än oss, säger André Andersson och fortsätter: 

– Kanske vi slappnar av för mycket när vi är så pass bra som vi är i första perioden. 

Trots att Växjös målchanser avlöste varandra som nyårsraketer fick hemmalaget inte till målskyttet. Det skulle dröja ända till matchens sista minut innan dess att André Andersson kunde hitta in bakom Linköpingsmålvakten. 

– Det satt långt inne idag. Vi skapar bra lägen och spelar stundtals ut dem, men vi sätter inte dit lägena och jag tycker inte att vi tränar något annat än avslut egentligen, säger André Andersson. 

Inför matchen hade båda lagen vars 24 poäng som innebar en sjätteplats i tabellen för Växjö. Men med kvällens seger avancerar Växjö nu till en tredjeplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".