Troja/Ljungby Alfred Andersson
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Ljungby

Sjätte raka förlusten – Troja/Ljungbys kris allt djupare

1:53 min

Det ser mörkt ut för Troja-Ljungby just nu. Laget ligger sist i tabellen och i och med förlusten mot Tingsryd, 3-2, har man dessutom förlorat sex raka matcher.

Det är inte mycket som fungerar just nu för Troja-Ljungby. Inte nog med att man förlorade derbyt mot Tingsryd – man ligger dessutom sist i tabellen efter sex raka förluster.

– Det måste hända något. Troja-Ljungby måste hitta något för att lyfta självförtroendet. Man måste få någon ny kraft in i laget. Jag tycker att man ska leta efter en ny spelare, en etablerad och distinkt forward som kan göra mål, menar P4 Kronobergs ishockeyexpert Peter Sundh.

Troja-Ljungbys Alexander Lindqvist-Hansen håller med om att det är jobbigt just nu. 

– Sex raka förluster är aldrig kul såklart. Men det blir bara bättre, och det finns ljusglimtar. Vi visar karaktär i matcherna. Trots att vi ligger så slutar vi inte att försöka, säger Lindqvist Hansen och fortsätter:

– Vi är ju där. Vi har ju skotten. Men det är kanske inte alltid de farligaste skotten. Det är mycket skott utifrån. Men man måste skjuta mycket för att göra mål. Till slut så går dom in. Man får ha lite gubbar på kassen också. Det är en bra startpunkt att trycka in killarna och puckarna på kassen, avslutar Lindqvist-Hansen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista