Disa Horner och Julia Obitian
Disa Horner och Julia Obitian. Foto: Jocke Wallgren och Anton Yngvesson/Sveriges Radio
#tystiklassen

Växjötjejer i ministermöte om skoluppropet

"Vi kommer berätta vad vi tror behöver göras"
2:11 min

Initiativtagarna till #tystiklassen – Disa Horner och Julia Obitian från Växjö, träffar under torsdagen ministrarna Anna Ekström och Gustav Fridolin för att prata om trakasserier i skolvärlden.

Häromveckan skrev omkring 1 700 elever i svenska grund- och gymnasieskolor under uppropet #tystiklassen. Ett hundratal vittnesmål berättar om sexuella trakasserier och övergrepp inom skolan.

Initiativtagarna Disa Horner och Julia Obitian från Växjö är idag i Stockholm för att möta gymnasieministern Anna Ekström och utbildningsministern Gustav Fridolin.

Mötet börjar med en frukost med ministrarna och därefter ska Disa och Julia hålla ett tal om #metoo under ett sammanträde i Utbildningsdepartemenetet.

– Vi tror att vi har en mer realistisk bild av hur det är i skolan och vi har både generella  och personliga exempel, och vittnesmål. Vi kommer berätta vad vi tror behöver göras, säger Disa Horner.

– Sedan ikväll kommer vi att vara med i en debatt i Aktuellt i SVT live med Anna Ekström, eller mot Anna Ekström, beroende på hur man ser det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".