Cecilia Frode
Cecilia Frode Foto: Fredrik B Ekdahl
Växjö

Cecilia Frode om #tystnadtagning: Riktigt grisigt

Cecilia Frode: Förövarna ska åtalas
6:19 min

Skådespelerskan Cecilia Frode är just nu ute på turné med sin förställning "Från det blå skåpet" där tal, drama och musik blandas.

– Det är ett finskåp från mitt hjärta, där jag vill ge medmänsklig kärlek och värme. Från det blå skåpet är en bön som jag har skrivit. Min bön till oss människor i den här maxade tiden vi lever i, säger Cecilia Frode.

I skåpet finns det en känsla av maktlöshet, ovisshet och rädsla över det som händer. Cecilia menar att det är ok att vara rädd, men vi får inte backa.

Cecilia är en av många kvinnor som ställt sej bakom #metoo och skrivit på uppropet #tystnadtagning. Hon tycker det är hemskt med alla som blivit utsatta.

– Jag kunde inte tro att det var så grova övergrepp, förövarna ska åtalas. Jag är jätteglad att vi gjort det här uppropet. Alla måste rannsaka sej själv i hur man är mot sin medmänniska, och det är väldigt fint det som sker, menar Cecilia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".