Katedralskolan i Växjö. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Katedralskolan i Växjö. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio.
Växjö

Fler pratar om trakasserier i skolan efter #tystiklassen

Disa Horner och Julia Obitian från Växjö träffade i dag ministrar för att prata trakasserier i skolvärlden. Gymnasiechefen på deras skola hyllar dem.

Initiativtagarna till #tystiklassen – Disa Horner och Julia Obitian från Växjö, har fått träffa ministrarna Anna Ekström och Gustav Fridolin  för att prata om trakasserier i skolvärlden idag.

Häromveckan skrev 1 700 elever i svenska grund- och gymnasieskolor under uppropet #tystiklassen. Det handlar bland annat om vittnesmål som berättar om sexuella trakasserier och övergrepp inom skolan.

Disa Horner som är 17 år och går på Katedralskolan kunde du höra i P4 Kronoberg i morse. Hon säger att de skulle berätta för ministrarna vad de tror behöver göras för att komma tillrätta med problemen.

Och gymnasiechefen för Katedralskolan i Växjö, skolan som Disa Horner går på - Henrik Ahlin hyllar Disa Horner.

– Hon har gjort en fantastisk insats så att fler utsatta kommer ut och pratar om trakasserierna i skolan. Trakasserier i skolan är aldrig acceptabelt, säger Henrik Ahlin.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista