Växjö Lakers, Viktor Fasth
Foto: Mikael Fritzon / TT

Växjö rasade ihop totalt mot Luleå

2:39 min

Fyra insläppta mål på två och en halv minut sänkte Växjö Lakers. Luleås blixtvändning gav norrbottningarna segern med 5-3.

Under torsdagen fick vi se en match med tre olika ansikten. Det inleddes slarvigt och svängigt, med ett Luleå som tog ledningen. Efter första periodpausen kom hemmaspelarna ut som ett annat lag och gjorde både ett, två och tre mål. Hela Vida Arena trodde nog då att Växjö hade säkrat tre poäng, men icke sa Nicke. 

I inledningen av sista perioden tacklade Daniel Rahimi till sig ett matchstraff vilket blev helt förödande för Växjö. Det sa nämligen PANG, PANG, PANG och PANG bakom Viktor Fasth. På femminutersutvisningen gjorde Luleå fyra snabba mål. 

– Jag har aldrig varit med om något liknande, och jag har ändå spelat över 1000 matcher, kommenterade P4 Kronobergs hockeyexpert Mike Zanier i livesändningen.  

Växjös Robert Rosén, som gjorde ett av målen i Växjös fina andraperiod, var tystlåten efter matchen. 

– Det händer lite här och var att vändningar likt denna sker. Tyvärr är det emot oss idag. Det är lätt att säga att det är utvisningen som gör det och att vi inte spelade bra i boxplay, men så är det ibland, sa Rosén. 

Vad sas efter matchen, var det några stora ord eller tar Sam Hallam det lugnt? 

– Han var väl ganska lugn. Han var inne på att boxplay varit starkt hela året och att det är bra killar vi har där. Vi kommer att fortsätta att lita på deras jobb därute, även om det föll igenom lite idag, berättade Växjös stjärncenter. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista