Truls Möregårdh
Truls Möregårdh förlorade finalen. Foto: ITTF World
Bordtennis

Silver i junior-VM för Möregårdh från Hovmantorp

Truls Möregårdh: Det känns fortfarande overkligt
4:42 min

Världens näst bäste bordtennis-junior heter Truls Möregårdh och är från Hovmantorp. Under söndagens mästerskap i Italien tog han sig vidare till final men åkte ut mot Xue Fei från Kina.

Den blott 15-årige Möregårdh hade på sin överraskande väg till final slagit både den andra- och tredjeseedade spelaren i junior-VM i italienska Riva del Garda.

Att vara näst näst bordtennisjunior i världen har inte riktigt satt sig hos Truls.

– Det känns overkligt fortfarande, men jag börjar förstå mer och mer, säger Möregårdh.

I finalen väntade världens bäste junior, den tre år äldre Xue Fei från Kina. Den mer rutinerade motståndaren lyckades kämpa ner den svenske talangen och vann med 4-1 i set. Även om spelet i stunder var jämnt så var den kinesiska toppspelaren numret för stort.

– Han är äldre och större än mig och har mer "power" i sitt spel. Mitt spel fungerade inte riktigt mot honom och det blev för svårt helt enkelt, säger Möregårdh.

Men Möregårdh som till vardags tävlar för skånska Eslöv får fler chanser att bli världsmästare för juniorer. Spelarna får vara som äldst 18 år, vilket innebär att Truls har tre titelchanser kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".