Troja/Ljungby 2017/2018 firar, jubel
Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio.
Ljungby

Troja slog serieledaren inför bottenpublik

3:23 min

Troja-Ljungby besegrade under måndagen serieledande Timrå med 2-1. Publiksiffran, 1673, var inte lika uppmuntrande. Det var säsongens hittills lägsta.

Troja har börjat få upp farten i Hockeyallsvenskan. Förra omgången bröt man sin sex matcher långa förlustsvit – under måndagskvällen tog man tung seger på hemmaplan mot serieledande Timrå med 2-1.

Troja stod för en mycket skicklig defensiv insats. Man bråkade, spelade tråkigt och gjorde det hemskt jobbigt för Timrås unga stjärnor. Nikolai Meyer och Jonathan Johnson gav Troja en tvåmålsledning efter två spelade perioder – båda framspelade av Sebastian Benker. 

– Det klart att det ger extra självförtroende att vinna över tabellettan. Förra veckan tog vi poäng av tabelltvåan också. Klart det höjer oss. Varenda poäng är ju viktig i den här serien. Vi har haft lite svårare att få med oss trepoängare, som är extremt viktiga. Klart det blir extra skönt då. Vi är i ett jagar-läge och vill uppåt i tabellen, säger Trojas målvakt Robin Johansson.

Timrå reducerade i den tredje perioden och attackerade desperat mot slutet av matchen. Men Troja-Ljungby red ut stormen och tog tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden. 

Smolk i glädjebägaren för Troja-Ljungby var att många stolar ekade tomma i Ljungby Arena. 1673 var säsongens lägsta publiksiffra. 1685 löd den tidigare bottennoteringen, mot Västervik.

– Klart det är tråkigt. Men sedan är det lite förståeligt... Det är måndag och många kanske inte har orken att komma hit efter första dagen på jobbet. Egentligen kanske man skulle ha fasta speldagar så det blir enklare för familjer att planera in det. Men vi får hoppas det kommer mer folk på onsdag, säger Robin Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista