Mattias Åkesson, Troja/Ljungby 2016/2017
Mattias Åkesson blev en av målskyttarna mot IK Pantern. Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio.
Hockeyallsvenskan

Stark tredjeperiod gav Troja poäng

David Rundqvist: "En väldigt tight match"
2:03 min

Troja-Ljungby såg ut att vara slitna under onsdagskvällen i de två inledande perioderna. I tredje vaknade man till, kvitterade hela två gånger, och tvingade fram en förlängning. Men där tog det stopp, det slutade med en poäng för Troja-Ljungby mot topplaget IK Pantern. Slutresultatet skrevs till 2-3.

Troja-Ljungby fick kämpa i underläge hela matchen mot Pantern. Det såg länge ut att bli målsnålt men i tredjeperioden kom hemmalaget ut med ny energi och kvitterade inte bara en gång, utan två gånger. Det tvingade fram en förlängning och trots förlusten kunde man sno med sig en poäng.

– Det var en väldigt tight match, vi får jobba i underläge två gånger men lyckas komma tillbaka så det är ganska starkt att lyckas ta en poäng. Det var synd att vi inte lyckades ta extrapoängen, säger en av målskyttarna David Rundqvist.

Efter vinster mot både Oskarshamn och Timrå var det ett Troja-Ljungby som spelade med nytt självförtroende, men med märkbart trötta ben. Trots det lyckades man klara sig undan med endast ett insläppt mål i de två inledande perioderna. Det var mycket tack vare storspelande Johan Nielsen i målet.

– Jag tycker att det var en tight match hela matchen igenom. Det kändes som att vi hade hugg på dem när vi gick ut i tredje. Så när vi har chans att vinna är det klart att vi har bra energi och det var bra energi från läktaren också. Vi kände att vi var på gång i tredje, förklarar David Rundqvist.

Samspelet mellan Rundqvist och Lindqvist-Hansen gick inte att ignorera i kvällens match. Efter ett flertal lägen kunde de tillslut kvittera till 2-2. David Rundqvist håller med men anser att det finns mer kvar: 

– När vi flyttar pucken bra och vi har bra passningar får vi lägen och vi lyckas snurra lite med dem i anfallszon. Det är det lilla sista där som fattas, vi kan mycket mer än vad som visas.

2.36 in i övertiden kunde Olle Liss avgöra för Pantern och Troja-Ljungby får vara nöjda med en poäng.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".