Bagaren Ia Ahlsgård visar upp Pejes pepaprkakhus.
1 av 3
Bagaren Ia Ahlsgård med Pejes pepparkakshus. Foto: Peje Johansson/Sveriges Radio
Pepparkakshusdelar på en plåt
2 av 3
Foto: Peje Johansson/Sveriges Radio
Pejes pepparkakshus står på en bricka med vadd runt
3 av 3
Pejes alldeles egna pepparkakshus. Foto: Peje Johansson/Sveriges Radio
Växjö

Bagaren tipsar: Så lyckas du med ditt pepparkakshus

Bagaren Ia Ahlsgård avslöjar sina bästa tips
1:55 min

Många får se sina fina pepparkakashus rasa ihop, men i dag fick vår reporter Peje Johansson lära sig hur man undviker detta.

– Ett bra tips är att kavla degen något tjockare än vanligt, ungefär 1,5-2 millimeter, säger bagaren Ia Ahlsgård.

I ljudklippet hör du alla tips för hur du lyckas med ditt pepparkakshus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".