Nellie Ohlsson
Nellie Ohlsson på sin balkong ovanför innergården. Foto: Peje Johansson/Sveriges Radio
Växjö

Vittne till takraset: Jag trodde det var ett attentat

1:29 min

"Jag har aldrig varit med om en sådan smäll", säger Nellie Ohlsson som bor precis intill innergården som på onsdagen rasade ner i ett underliggande garage i centrala Växjö.

Smällar i etapper och skälvande fönster och väggar fick Växjö DFF-spelaren Nellie Ohlsson att flyga upp från sin stol under onsdagsförmiddagen.

– Först var min tanke att det var ett bombattentat för jag har aldrig varit med om en sådan smäll. Det skakade i hela huset.

Till en början trodde hon att balkongen rasat, sedan blickade hon ut från lägenheten.

– Så ser jag att innergården har rasat in. Då tänkte jag att jag måste ringa 112 ifall det är någon som är därunder. Sedan tänkte jag "shit, kommer byggnaderna också att rasa?".

Men raset begränsades till drygt 300 kvadratmeter av innergården som föll ner till det underliggande garaget vid byggarbetsplatsen för flerfamiljshus på Södra Järnvägsgatan.

Det skakade i hela huset.

Nellie Ohlsson bor i ett av husen som står helt klara och beskedet hon fått är att byggnaden är säkerställd.

Ingen person kom till skada i takraset men dagen innan befann sig ett sextiotal personer i en annan del av garaget inför överlämningen av projektet.

Totalentreprenören Peab ska utreda orsaken till olyckan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista