Zainab Attar som går handelprogrammet på Kungsmadskolan.
1 av 2
Zainab Attar som går handelprogrammet på Kungsmadskolan i Växjö. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio.
Kent Johansson, samordnare för gymnasieskolorna i Växjö kommun.
2 av 2
Kent Johansson, samordnare för gymnasieskolorna i Växjö kommun. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio.
Växjö

Eluttagen räckte inte till – nu kan elever ladda i sofforna

1:42 min

Elever använder mobiltelefoner och surfplattor så mycket att eluttagen i skolorna inte längre räcker till. På Kungsmadskolan i Växjö har man satt eluttag i alla nya soffor för att fler ska kunna ladda.

– Eluttagen behövs och jag tycker att det är bra, säger Zainab Attar som går handelsprogrammet på Kungsmadskolan i Växjö.

I kafeterian på Kungsmadskolan står flera rader med nya soffor och alla sofforna är försedda med eluttag så att eleverna ska kunna ladda sina mobiler och surfplattor.

– Det är ganska coolt och nytt för mig, jag har aldrig sett det innan, säger Zainab Attar.

Även laddstationerna som finns på skolan har förstärkts och några av klassrummen ska få fler eluttag, berättar Kent Johansson, samordnare för gymnasieskolorna i Växjö kommun.

– Vi har gjort det här efter dialog med eleverna och utifrån vardagen i klassrummen. Eleverna måste ju ha någonstans att ladda sina datorer och mobiler, de är ju ett redskap i undervisningen, säger Kent Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista