Jörgen Abrahamsson, vd för HSB.
Jörgen Abrahamsson, vd för HSB Sydost. Foto: Martina Svensson/Sveriges Radio och Nellie Ohlsson.
Växjö

Efter takraset – omfattande utredning väntar

HSB: Det är en både stor och svår olycka
3:25 min

Orsaken till att delar av ett garagetak till ett nybyggt flerbostadshus i Växjö rasade in under onsdagen utreds nu. Om det planerade inflyttningsdatumet håller är ännu oklart.

– Det är en både stor och svår olycka. Men det som är allra viktigast är att ingen har kommit till skada, säger Jörgen Abrahamsson, vd HSB Sydost.

Det garagetak som har rasat tillhör ett flerbostadshus med 76 lägenheter på Södra Järnvägsgatan i Växjö och byggs på beställning av HSB Sydost. Inflyttning är planerad till den 1 februari, men hur det blir med eventuella förseningar nu kan Jörgen Abrahamsson, vd HSB Sydost inte svar på i nuläget.

– Vi måste låta utredningen ha sin gång. Eftersom det är en byggarbetsplatsolycka är det en omfattande utredning som kan ta tid, säger Jörgen Abrahamsson.

Efter raset har en intern utredning tillsatts av byggföretaget Peab. Även en extern oberoende utredning kommer att tillsättas enligt Peabs presschef Kajsa Jacobsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".