I bild Kjell och Ingegerd som håller i sin telefonlur
Kjell och Ingegerd Jeppson väntar på sin fasta telefoni. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Växjö

Kund kom till undsättning – nu ringer parets telefon igen

Ingegerd Jeppsson: Han sa att såhär kan det inte vara
2:45 min

P4 Kronoberg har tidigare berättat om de telefonbekymmer som Kjell och Ingegerd Jeppsson, som driver en handelsträdgård i Växjö, haft. Efter tre veckors tystnad har nu telefonen börjat ringa igen, allt tack vare en kunds insats.

– Det kom en kund som skulle hämta sina blommor igår. Så berättade jag att vi inte haft någon telefon på tre veckor, då säger han att det måste ni väl ha. Så jag att nu får du stanna här så ska vi fika. Och hade han gått hade vi stått utan telefon än, säger Ingegerd Jeppsson som driver handelsträdgården tillsammans med sin man Kjell. 

Hade han gått hade vi stått utan telefon än.

Efter ett operatörsbyte har handelsträdgårdens tidigare nummer försvunnit och telefonen har således inte fungerat. Något som en kund reagerade på och klev in i handlingarna.

– Han letade upp numret och pratade med dem. Han sa att såhär kan det inte vara. Det tog inte ens en kvart, sedan hade vi telefon igen, säger Ingegerd Jeppsson och fortsätter:

– Det går inte att beskriva hur det kändes, för det var så lustigt när telefonen började ringa.

Trots att telefonen nu åter är i bruk, har veckorna utan kommunikationsmöjligheter varit förödande för verksamheten menar Ingegerd. 

– Det blir dyrbart för de som är ansvariga ska jag tala om, även om jag så ska upp med det i rätten. Det är ju inte klokt, säger Ingegerd Jeppsson upprört.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".