Ljungby IK
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Sporten P4 Kronoberg

Ljungby IK går som tåget – ska nå SSL inom fyra år

Ljungby IK stormar framåt: "Finns ingen bättre tjejklubb"
4:15 min

Ljungby IK stormar på i toppen av damernas Division 1. Och det är en klubb med ett djärvt mål. Inom fyra år ska man etablera sig i landets högsta serie, SSL.

Ljungby IK skapades under turbulens i början av förra säsongen. Den andra klubben i Ljungby, Ljungby IB, tyckte att Ljungby IKs starke man Benny Aronsson hade skapat klubben bakom deras rygg. Benny Aronsson själv menade att man drog igång en affärsidé att satsa på damer. 

Och vilken start Ljungby IK har fått på sin unga historia: förra säsongen vann man Division 2 och i år är man, som nykomling, med i toppen av Division 1. En spikrak resa uppåt, så här långt.

– Vi ska vara i SSL om fyra år. Vi har inte hymlat med planen. Vi har jättetydliga mål. I år är vi nykomlingar i Division 1. Vi vill etablera oss. Tanken är att vi ska gå upp nästa år. Men bevisligen ligger vi bra till redan i år, säger Benny Aronsson. 

Målvakten Lisa Sjöblom storspelade när Ljungby under fredagen besegrade rivalen Växjö Vipers med 6-3. Hon är mycket nöjd med tillvaron i sin klubb.

– Han [Benny] satsar verkligen allt på tjejerna. Man har aldrig fått den här satsningen innan i Ljungby. Han hjälper oss med vad vi än vill ha in princip i innebandyväg. Den här klubben är helt suverän. Det finns ingen bättre tjejklubb i hela Sverige skulle jag tro, säger Lisa Sjöblom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".