Växjö Vipers dam
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Sporten P4 Kronoberg

Växjö Vipers ser ljus framtid: "Jättegoda förutsättningar"

Tränare Patrik Dahl: "Målet är att skaffa en träningskultur"
4:28 min

Tre lag blev ett när Växjö Vipers, Hovshaga och Vöikers smälte samman för att samla daminnebandyn i Växjö. Nu blickar man framåt för en ljusare, mer seriös framtid för innebandyn i Växjö.

För tre år sedan meddelade Växjö Vipers att man skulle starta en damverksamhet för att ta sitt sociala ansvar. Nu börjar den ta form. Med spelartillskott från Vöikers och Hovshaga är man med i toppen av Division 1.

Men att sätta samman så många nya spelare i ett lag har varit en utmaning.

– Det klart det varit svårt till en början. Men jag tycker det är jätteviktigt för satsningen, säger lagkaptenen Emma Andersson.

Tränaren Patrik Dahl menar att man nu försöker skapa något som inte tidigare funnits i Växjö när det kommer till daminnebandyn. 

– Målet är att skaffa en träningskultur. Vi ska komma upp i vår träningsdos, veta vad som krävs. Det gäller bara att få trycket runt det. Att tjejerna vill träna. Att de inte bara lägger av när de är 18. Det är vad det handlar om, säger Patrik Dahl.

Vad har ni för sportsliga mål?

– På längre sikt ska vi definitivt vara ett topplag i Allsvenskan. Men från förenings sida är det inte jättebråttom. Det är mer att vi tränar bra, och gör det på ett allsvenskt vis. Vi har världens anläggning. Vi kan inte klaga på någonting. Vi har jättegoda förutsättningar. Nu när vi slog ihop Hovshaga, Vipers och Vöikers så har vi ju samlat de allra bästa i Växjö, säger Patrik Dahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".