Law enforcement officials work following an explosion near New York's Times Square on Monday, Dec. 11, 2017
Bild efter explosionen vid den stora bussterminalen Port Authority vid Times Square i New York. Foto: Andres Kudacki/AP Photo/TT.

Peter Svensson vittnar om morgonens explosion i New York

2:18 min

Peter Svensson, tidigare Växjöbo, som bor i New York sedan 20 år tillbaka berättar om läget i staden efter måndagens explosion.

Den explosion som skakade en tunnelbanestation på Manhattan i New York tidigt på måndagsmorgonen var ett försök till terrorattack, enligt stadens borgmästare, skriver TT. Fyra personer skadades, inklusive gärningsmannen som också gripits.

Den misstänkte 27-årige terroristen hade enligt poliskällor fäst en rörbomb av enklare slag vid kroppen. Han tros ha agerat på egen hand, uppger borgmästare Bill de Blasio som inte heller kopplar några andra händelser till explosionen.

Ingen ådrog sig livshotande skador i explosionen, inte heller 27-åringen som fick skador på händerna och överkroppen.

– Jag själv bor flera kilometer därifrån men min tunnelbanelinje blev drabbad då den går i närheten den stora bussterminalen Port Authority vid Times Square i New York, säger Peter Svensson.

– Tyvärr har vi haft ett antal ganska klantiga försök till terrordåd efter den 11 september 2001. Det har aldrig varit stora dödsfall. Som New York-bo försöker jag oroa mig för sång som verkligen dödar människor, som trafikolyckor och sånt, säger Peter Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista