Blåljus på en polisbil.
Foto: Johan Nilsson/TT
Växjö

21-åring åtalas efter stolsmisshandel på pizzeria

En 21-årig man åtalas för flera fall av grov misshandel, bland annat under det uppmärksammade bråket på en pizzeria i centrala Växjö i november.

Det var den 4 november som ett stort bråk utbröt på en pizzeria i Växjö. Nu åtalas en 21-årig man för misshandel och grov misshandel med en stol.

Som bevisning finns bland annat ett uppmärksammat videoklipp som visar hur en man slår med en stol mot en annan mans huvud.

Tre veckor efter bråket, och ett par timmar efter att den anhållne 21-åringen släppts på fri fot, ska han ha besökt en nattklubb i Växjö och sammanstött med en av de misshandlade männen. Mötet slutade i ännu en grov misshandel genom sparkar mot mannens huvud, vilket orsakade en fraktur.

21-åringen åtalas även för grov misshandel på samma nattklubb i februari tidigare år, samt två fall av olaga hot mot en man och en kvinna och en misshandel på Mörners väg i april.

Han misstänks också för ringa narkotikabrott efter att han ska ha använt kokain på en annan nattklubb i december förra året.

Mannen nekar till samtliga brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista