Växjö Lakers
Växjö Lakers. Foto: Mikael Fritzon / TT.
Champions Hockey League

Lakers vidare till semifinal i CHL

Växjö Lakers lyckades under tisdagskvällen med det enda man behövde göra. Vinna mot Bern med minst två mål.

Växjö behövde vinna med minst två mål för att ta sig vidare i Champions Hockey League. Bern hade tidigare spelat 3-2 mot Växjö Lakers under lagens första möte. 

Det började bra och Växjö hade redan efter två minuter lyckats peta in 1-0 på Vida Arena. Det var Andrew Calof som gjorde målet efter exakt två minuter och nio sekunder in i den första perioden.

Josefsson åkte på en utvisning för fasthållning och i powerplay kvitterar Bern, 1-1 i spel fem mot fyra.

SC Bern skapade helt klart flest chanser i första perioden med 14 skott på mål. Växjö Lakers hade 10 skott på mål efter första perioden.

Andra perioden

Växjölaget gjorde sen 2-1 tidigt i den andra perioden genom Liam Reddox. Bern lyckades inte kvittera. 

Tredje perioden

Redan under de första fem minuterna i tredje perioden gjorde Lakers 4-1 genom Elias Pettersson och senare Robert Rosén. Växjölaget hade lyckats få greppet om matchen trots att lagen nästan hade lika många skott på mål.

När det var sju minuter kvar av tredje perioden lyckades Bern komma närmare genom att Mark Arcobello gjorde sitt andra mål för matchen.

I de sista skälvande minuterna hade Växjö en spelare utvisad och spelade sex mot fyra när Bern plockade ut sin målvakt. Bohm åkte också på en utvisning med bara 47 sekunder kvar att spela. 

Men det räckte inte. Lakers lyckades reda ut stormen trots spel sex mot tre. Matchen slutade 4-2 till hemmalaget Växjö som nu är vidare till semifinal i CHL. 

– Jag tycker inte att vi står för en prestation som vi är nöjda med. Det är alldeles för många som inte lever upp till kraven. Det finns mycket som är fantastiskt men vi sätter oss i obekväma lägen för att vi är för långsamma, sa tränare Sam Hallam efter matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista