En man står utomhus i ett vinterlandskap. En sjö är i bakgrunden.
Marcus Perlitz vill bygga upp timmerstugor i den nu tomma Sjöparken vid Alvesta järnvägsstation. Foto: Nora Fernstedt/Sveriges Radio
Alvesta

Vill locka turister till Sjöparken med småländsk by

2:07 min

Med en småländsk by innehållande caféer och handelsbodar vill Marcus Perlitz försöka locka turister till Alvesta. I ett medborgarförslag föreslår han att byn ska byggas i Sjöparken vid järnvägsstationen.

– När vi har en plats som är så fantastiskt vacker och med nästan 50 000 människor som passerar varje dygn, så kan man bygga upp vacker liten småländsk by här, säger Marcus Perlitz som tillsammans med Hampus Skoglund lämnat in ett medborgarförslag till Alvesta kommun.

Planen är att bygga upp en by med lokalt hantverk och caféer som bland annat förbipasserande resenärer kan besöka medan de väntar på tåget.

– Det man ser när man kommer till Alvesta är en liten pressbyrå också svär man över att tåget är försenat. Vi har så fantastiskt mycket mer, säger Marcus Perlitz.

Han har lämnat in idén till Alvesta kommun i ett medborgarförslag och hoppas övertyga Alvesta kommun, som i stället vill bygga lägenheter i Sjöparken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista