Amo handboll 2017/2018
Foto: Elise Göransson/Sveriges Radio.
Sporten P4 Kronoberg

Efter tre raka förluster – Amo tog revansch på Country

2:43 min

Amo handboll är tillbaka i vinnarspåret igen. Under lördagen tog man revansch på HK Country då man vann med 28-18.

Med tanke på hur matchen mellan Amo handboll och HK Country såg ut när de möttes i Alstermo under lördagen – är det mycket svårt att förstå hur Amo kunde förlora det förra mötet lagen emellan.

Den första halvleken var nämligen bedrövligt dålig från gästande HK Country. Gästerna mäktade bara med att göra sju ynka mål på 30 minuters spel. Amos ledning i paus, 14-7, var välförtjänt och mycket tack vare målvakten Flamur Gerbeshi. 

– Jag var påläst. Försvaret var pålästa och hjälpte mig väldigt mycket idag. Sedan gör jag många enkla räddningar på grund av att vi är så pass bra pålästa. Ibland är det enkelt att spela handboll, säger Amos målvakt Flamur Gerbeshi.

Country ryckte upp sig något i början av den andra halvleken men Amo kunde ryckte sedan ifrån igen och kunde vinna komfortabelt med 28-18. 

När lagen möttes förra gången gjorde Countrys stjärna Daniel Komayesh Nejad sju mål och var grundläggande i att Country vann den matchen med 26-25.

– Vi hade pratat om att möta upp honom högt upp i banan. Noll mål på tio avslut. Det är en bra insats bakåt av våra killar, säger Flamur Gerbeshi.

Amo handbolls kultspelare Daniel Steen hade en mycket lyckad afton med sina elva mål. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista