Lena Nyberg, generaldirektör för myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.
Lena Nyberg, generaldirektör för myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Foto: Peter Söderlund/Sveriges Radio
Stockholm/Växjö

Många vill inte flytta med – flyr Växjös nya myndighet

0:36 min

Senast den första februari år 2019 ska Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Mucf, vara flyttad från Stockholm till Växjö. Redan nu flyr den personal som inte vill flytta med till Växjö, skriver Smålandsposten.

19 av 85 anställda sagt upp sig eller fått tjänstledigt.

Anna Lind som är fackförbundet ST:s avdelningsordförande på myndigheten säger till tidningen att folk säger upp sig av olika anledningar och att många är etablerade i Stockholm och vill helt enkelt inte flytta med.

I en intervju i augusti säger generaldirektören Lena Nyberg att beskedet om flytten till Bäxjö kom som en chock för många anställda på Mucf.

– Ja det får man nog säga. Det blir naturligtvis rörigt och många har mycket känslor, säger generaldirektören Lena Nyberg. 

– Väldigt många har bostad, familj och barn i Stockholm. Det blir en stor omställning att flytta till Växjö och många ser inte det som ett alternativ över huvud taget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista