Trojasupportrar
Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
Ljungby

Troja Support kritiserar polisen efter anmälan om kepskastning

3:27 min

Polisen upprättade en polisanmälan för brott mot ordningslagen efter att en supporter till Troja-Ljungby i glädje kastat in en keps på isen. Nu ryter klubbens supporterförening Troja Support ifrån.

Det var i mötet mellan Troja-Ljungby och Västervik som en Trojasupporter i glädje efter ett hat trick, kastade in en keps på isen. Det är ett vanligt firande inom ishockeyn – kanske främst i Nordamerika. Men istället upprättades en polisanmälan för brott mot ordningslagen. 

Nu ryter Troja Supports ordförande Erik Elisson ifrån. 

– Jag tycker det här är mycket larvigt. Jag tror det hade varit en annan femma om hemmasupportrarna hade gjort det. Det är en annan grej med bortasupportrar jämfört med hemmasupportrar. Men det är ganska löjligt och uppblåst, säger Erik Elisson och fortsätter: 

– Det [kasta keps på isen] är inte en tradition i Sverige, men det är en tradition inom hockeyn att man kastar in en keps vid hat trick. Folk springer ju in på isen för att fira SM-guld. Det är också brott mot ordningslagen i sådana fall. Men det säger de ingenting om. Jag tycker det är jävligt uppblåst, säger Erik Elisson.

Efter matchen har supportrarna pratat om att det är en löjlig anmälan och att polisen borde visa bättre känsla för situationen. Men Erik Elisson är inte särskilt orolig över att någon av hans supporterkamrater kommer hamna i trubbel. 

– Jag tror att detta kommer rinna ut i sanden ganska fort. Jag tror dom fattar... Liksom att: "Är det någon aspirant som är ute och jagar rapporter?" Nä, jag vet inte. Jag tror det rinner ut i sanden, säger Erik Elisson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista