innebandy
Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Kronoberg

Förbundet söker förändring efter avbruten innebandymatch

3:36 min

En pojklagsmatch i innebandy avbröts i helgen efter mycket stökigheter från en av lagens ledare. Nu tittar Innebandyförbundet på hur man kan förbättra vuxenansvaret i Småland.

En pojklagsmatch i innebandy spelades i helgen inte klart på grund av för mycket stökigheter som en av lagens ledare ska ha stått för. Det ska ha handlat om gester, språk mot andra ledare, domare och spelare, enligt ordföranden för det mötande laget. 

Det var tre minuter kvar av matchen och efter ännu en kommentar från ledaren tog de unga domarna i samråd med sekretariatet beslutet att blåsa av matchen.

Klubben vars ledare ska ha agerat på det här viset ska ha möte under måndagskvällen för att diskutera vad som hände, säger ordföranden när P4 Kronoberg tar kontakt. Han ställer sig bland annat frågan vad som hänt för att ledaren ska ha blivit arg eftersom deras lag ledde med 8-0. 

Just nu tar Innebandyförbundet in information från de olika parterna för att bilda sig en uppfattning av vad som har hänt. 

Emil Risberg är utvecklingschef på Innebandyförbundet och menar att man ser på olika lösningar att utvecklas ytterligare.

– Vi får ju titta på om vi kan göra mer saker. Jag vet att det är på gång i distriktet som det här har skett. Man tittar på vuxenansvaret, som i det här fallet har fallerat. Oavsett om vi pratar om ledarna som är involverade på plan eller andra vuxna som funnits i hallen och sett det här utan att agera. Då får vi titta på hur vi kan organisera det mer, säger Emil Risberg och fortsätter:   

– En sak som jag vet att Smålands innebandyförbund tittar på är att införa någon form av matchvärdskap. Att det finns en vuxen ansvarig i den arrangerande föreningen som kan kliva in och organisera vuxenansvaret i fall det inte funkar, säger Emil Risberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista