Ebon Olausson visar upp plattbaggarna i lägenheten.
Ebon Olausson visar upp plattbaggarna i lägenheten. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio och Privat.
Älmhult

Plattbaggar har invaderat Ebons lägenhet: "De biter mig i ryggen"

Ebon Olausson: Jag har ångest och en djävulsk klåda
3:58 min

Efter en lång väntan fick Ebon Olausson äntligen en lägenhet i Älmhult. Men lyckan skulle snart förvandlas till en mardröm. Lägenheten visade sig vara invaderad av plattbaggar.

– Jag känner ångest, hopplöshet och förtvivlan. Och jag har en djävulsk klåda. Jag var så glad när jag fick den här lägenheten, men jag kunde inte drömma om något sånt här, säger Ebon Olausson som nu har gett upp planerna på att fira jul i lägenheten.

Det var Smålänningen som var först med att berätta om Ebons situation med plattbaggarna. Krypen, som kan bli mellan 2 och 15 millimeter, biter henne i ryggen när hon sover.

– Jag har fått medicin som har hjälpt lite, säger Ebon när hon visar upp sina bett på ryggen.

Anticimex bedömer att Ebon kan bo kvar i lägenheten.

Älmhultsbostäder har ett avtal med Anticimex som ansvarar för att lösa problemet.

– Anticimex är experter på detta och de har varit hos Ebon fyra gånger. De kommer att lösa problemet, säger Tore Vestergård.

Enligt Tore Vestergård är det upp till Anticimex att göra bedömningen om hyresgästen kan bo kvar i lägenheten eller inte.

– I det här fallet har de gjort bedömningen att Ebon kan bo kvar i lägenheten under saneringen även om ohyran finns kvar, säger Tore Vestergård.

I ljudklippet hör du Ebon berätta om plattbaggarna i lägenheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".