Blåljus på en polisbil.
Foto: Johan Nilsson/TT
Uppvidinge

58-åringen frigiven – finns inget som talar för mord

Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral berättar om vad som hänt
1:20 min

Vid 14-tiden på julafton greps en 58-årig man misstänkt för att ha mördat sin fru på en ort i Uppvidinge kommun. Polisen uppger nu att mannen frigivits av åklagaren.

Det var vid 13-tiden på julafton som larmet kom till SOS Alarm. När polis kom fram uppgav mannen han hittat kvinnan livlös i deras gemensamma bostad på en mindre ort i Uppvidinge kommun. Polisen inledde en förundersökning om mord, eftersom omständigheterna kring dödsfallet sågs som oklara.

Mannen anhölls senare efter förhör. Under juldagen hölls ytterligare förhör. Kriminaltekniker gjorde också en undersökning av bostaden och rättsläkare gjorde en preliminär undersökning av kvinnan.

– Åklagaren har beslutat att han ska friges. Det finns i nuläget inget konkret som talar för att mannen kan ha bragt den här kvinnan om livet, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.

Polisen är mycket förtegen kring händelsen och vill i nuläget inte kommentera hur kvinnan har dött. Det ska dock inte finnas något konkret i nuläget som tyder på att kvinnan mördats. Anhöriga är underrättade. 

En rättsmedicinsk undersökning av kroppen ska nu genomföras. Innan detta är gjort kan misstanken om att kvinnan bragts om livet helt avskrivas, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".