Åby/Tjureda 2017/2018, glädje, jubel, seger
Foto: Elise Göransson/Sveriges Radio.
Bandyallsvenskan

Åby/Tjureda överlistade Frillesås – första förlusten för serieledarna

2:08 min

Åby/Tjureda blev det första laget att besegra Frillesås BK i årets upplaga av bandyallsvenskan efter en riktigt stark laginsats.. Annandagsbandy lockade hela 501 personer som fick se Åby/Tjureda jubla när slutsiffrorna skrevs till 6-2 mot serieledarna.

Det var en tuff uppgift att ta sig an obesegrade Frillesås, men Åby/Tjureda visade ingen respekt utan tog kontroll på matchen direkt och höll ledningen genom 90 minuter. Målskyttet inleddes av Filip Bringe efter mindre än sex minuter spelade, trots att Åby/Tjureda hade en Ulf Einarsson utvisad.

– Det känns som att det är vi som är i förarsätet hela matchen. Sen kommer dom ju nära, det var väl i slutet på första där som dom började komma igång och vi tappade lite. Men sen bestämmer vi oss i andra och vinner, vi gör ju jättebra saker där, säger fyramålskytten Filip Bringe.

Fina framspelningar och hårt arbete tillsammans som ett lag blev nyckeln till vinst. Det mest som ska tas med som positivt från dagens match anser Filip Bringe vara: 

– Att vi krigar så pass in i det sista hela laget. Backarna ska ha stort cred för deras arbete där nere, dom lyfter bort varenda boll som kommer in i straffområdet. Hela laget gör en jättebra insats.

"Vi krigar på bra och vinner nästan alla situationer idag."

Åby/Tjureda satsar på att säkra kontraktet i Bandyallsvenskan och dagens vinst innebar att man klättrar till en tolfte placering. Halva serien är spelad och vändningen innebär att man får möta Frillesås igen redan den 30/12.

– Jag tycker att vi har varit nära i varenda match så det är bara att fortsätta. Nu får vi lite medgång här, säger Filip Bringe och forsätter: Alla kan slå alla i denna serien så det känns bra nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista