Andy lämnade polisen för att bli lärare: "Konstigt läge"

1:18 min

Vi har tidigare berättat om hur flera poliser i region Syd slutar för att istället bli polislärare på universitetet. Det skapar en lucka i verksamheten, eftersom de ofta inte ersätts. Andy Grinderhagen är en av de poliser som slutat för att gå till universitetet.

– Efter många år i en radiobil kände jag att jag ville göra något annat inom polisen. Och att då få förmånen att utbilda nya poliser kändes som en bra utmaning, säger Andy Grinderhagen, som nu är ämnesansvarig och vapeninstruktör på Linnéuniversitetet.

Andy Grinderhagen säger att han är medveten om att flera poliser har gjort som han och att det tar resurser från den lokala polisen.

– Vi hamnar i ett moment 22. Det behövs fler poliser, och samtidigt behövs det då lärare för att utbilda dem. Så vi hamnar i ett konstigt läge. Egentligen blir det väl inte bättre förrän de här stora poliskullarna kommer ut framöver, säger Andy Grinderhagen.

Men han anser att han utvecklas i sin polisroll, genom att arbeta som lärare.

– Som polis har jag absolut utvecklats sedan jag kom till polisutbildningen. Jag blir mer påläst ju mer jag är på utbildningen och får ju en djupare diskussion om allt från juridik till etik.