I bilden Åbrinkens personal.
Petra Keo, Mariana Åhman, Bodil Johansson, Joakim Blom och kostchefen Mariana Axelsson laddar för att vinna Guldko 2018. Foto: Foto: Lars-Peter Hielle/ Sveriges Radio
Lagan

Matlagningsteam i Lagan kan få ko-pris

Joakim Blom: "Det är jätteroligt"
1:53 min

Åbrinkens äldreboende i Lagan är en av tio som slåss om en guldko 2018 i klassen "Bästa Seniormatglädje".

Det är inte första gången offentliga kök i Ljungby kommun har nominerats till 2018 års guldko. Förskolekocken Johan Ederström på Bergalyckans förskola har nominerats två år i rad tidigare. Och nu har även Åbrinkens äldreboende nominerats i kommunen.

– Det känns fantastiskt roligt att få vara en av de tio nominerade. Förhoppningsvis tycker dem att vi lagar mycket från grunden. Vi gör våra egna inläggningar av gurka, vi saftar och syltar och på vår fina innergård har vi anlagt en örtgård, säger Joakim Blom som är kökschef på Åbrinken.

I 18 år har mejerikoncernen Arla delat ut guldkon för att sporra ambitiösa kök och verksamheter. Förutom en statyett får vinnaren ett diplom och stipendium.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".