Väktarbil uanför sjukhus.
Enligt Region Kronoberg inträffade attacken i entréhallen på sjukhuset. Foto: Carl Carlert/Nyhetsbilden
Växjö

51-åring anhållen misstänkt för mordförsök – attackerade väktare på sjukhus

2:16 min

En man med kniv har enligt polisen attackerat en väktare på Centrallasarettet i Växjö. Händelsen rubriceras som försök till mord men väktaren ska inte vara allvarligt skadad.

Enligt polisen, som fick in larmet vid 18.40-tiden, har en 51-årig man med kniv försökt hugga en väktare på sjukhuset flera gånger. Väktaren har fått skador på händerna när han försökt värja sig, men ska inte vara allvarligt skadad.

Region Kronoberg skriver i ett pressmeddelande att väktaren attackerades när han skulle avvisa personen från sjukhusets entréhall. Väktaren kunde själv gripa mannen och få på honom handfängsel och plåstrades om på akutmottagningen på sjukhuset efteråt.

– När polisen kom till platsen var mannen under kontroll, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisen.

Har ni någon extra bevakning av sjukhuset i kväll?

– Det har vi inte. Detta är en isolerad händelse där en väktare blev angripen.

Hur jobbar ni vidare med det här nu?

– Vi har tagit kniven i beslag och kommer höra den gripne mannen. Sen kommer vi ta kontakt med en åklagare efter det. Vi kommer också höra väktaren så klart och vittnen. Patrull ska också undersöka om det finns några övervakningskameror vid entrén.

Den gripne är i 50-årsåldern och är initialt misstänkt för försök till mord. Han är känd av polisen sen tidigare.

Polisen meddelade senare att mannen efter gripandet undersökts på sjukhuset för eventuella skador han ådragit sig i samband med händelsen. Personal från polisen finns på plats för att övervaka honom på sjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista