Zion Nybeck är Årets Idrottsöverraskning 2017
1 av 2
Zion Nybeck är Årets Idrottsöverraskning 2017 Foto: Anton Yngvesson/Sveriges Radio
Zion Nybeck
2 av 2
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Alvesta

Zion Nybeck är Årets Idrottsöverraskning 2017

6:05 min

Zion Nybeck, 15, är en av de mest talangfulla unga spelarna från länet på lång tid. Nu får han utmärkelsen som årets idrottsöverraskning av P4 Kronobergs sportredaktion.

Zion Nybeck gjorde debut i Alvestas a-lag som 14-åring. Sedan dess har han nästan gjort en poäng per match han har spelat. Idag är han en stjärna i Division 2. Han har spelat TV-pucken två år i rad – den senaste gången gjorde han flest poäng av alla, 21 på 11 matcher.

Motiveringen till priset är:

"Priset för årets idrottsöverraskning 2017 går till en av de mest talangfulla unga hockeyspelarna från länet på många år. Han vann poängligan i TV-pucken, som 15-åring har han redan hunnit med två säsonger division 2-hockey i Alvesta och i höst börjar han på det ansedda hockeygymnasiet i Jönköping. Det är en lång väg kvar till toppen, men P4 Kronobergs sportredaktion är övertygad om att han har alla chanser att nå långt. Årets Idrottsöverraskning 2017 går till Zion Nybeck!” 

  • Årets idrottsöverraskning är ett pris som P4 Kronobergs sportredaktion delar ut varje år till en ung och lovande idrottare från länet. Priset kommer med en prissumma på 5000 kronor.  
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista