Till vänster Roger Haddad som blir intervjuad, till höger polismyndighetens logotyp.
Riksdagsledamoten Roger Haddad är Liberalernas rättspolitiska talesperson. Foto: Henrik Montgomery/TT och Johan Nilsson/TT
Kronoberg

Haddad (L) om poliskritiken: Regeringen kan göra något åt det

1:17 min

Liberalerna är kritiska till hur regeringen hanterat frågan med polisutbildningarna, när nu ytterligare en polisutbildning ska starta i Malmö.

P4 Kronoberg har i flera inslag belyst hur två av tre polislärare som rekryterats till Linnéuniversitetet kommer från Region Syd och därmed tär hårt på den lokala polisens resurser. Poliserna som blir lärare ersätts nämligen inte, utan måste täckas upp på andra sätt. 

Roger Haddad, rättspolitisk talesperson för Liberalerna, menar att problemet ligger i att polisläraren fortfarande är anställd av polismyndigheten.

– Det gör att man inte kan ta in någon annan polis och anställa när man tappat någon som blir lärare på polisutbildningen. Det här menar jag att regeringen kan göra något åt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista