Moderata riksdagsledamoten Katarina Brännström. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Moderata riksdagsledamoten Katarina Brännström. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Kronoberg.

Katarina Brännström (M): Efterlyser bättre organisation för poliserna

"Det måste finnas ett bättre användande av resurserna"
2:58 min

Katarina Brännström vill att regeringen ser över dagens system inom polisen så att verksamheten inte utarmas då poliser går in och blir lärare på polisutbildningen.

När fler poliser ska utbildas utarmas poliskåren på personal när poliser väljer att bli lärare. Två av tre polislärare på Linnéuniversitetet rekryterats från Polisregion Syd där Kronoberg ingår, det har vi berättat i veckan som gått.

Riksdagsledamoten Katarina Brännström (M)från länet är också ledamot i regionpolisrådet, som är den politiska insynen i polisregion syd. Hon tycker det är ett stort problem.

– Vi har en trögrörlighet idag. När poliser blir tjänstlediga för att bli lärare kan man inte anställa nya poliser i deras ställe. Det är en dålig organisation inom organisationen, säger Brännström.

Katarina Brännström menar att regeringen måste se till att det blir smidigare.

– Det borde vara möjligt att flytta emellan så att en ny polis kan anställas. Det måste bli en bättre organisation och ett bättre användande av resurserna och regeringen är de enda som kan ändra på det, avslutar Brännström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".