Växjö

Stopp för biovisning på Palladium

Just nu visar Folkets Bio Växjö inga filmer på Palladium i Växjö, det skriver föreningen på sin sajt. Orsaken en hyrestvist med Palladiums vänner.

"Folkets Bio Växjö kan för tillfället inte ha några visningar på Palladium (...) vi återkommer med besked så snart vi har mer information".

Den texten möter besökare till föreningens sajt. Orsaken till biostoppet är en tvist kring en hyreshöjning som föreningen Palladiums vänner, som driver kulturhuset, gett bioföreningen.

Enligt Smålandsposten får båda föreningarna verksamhetsstöd av kommunen, Palladiums vänner 1 350 000 kronor medan Folkets bio får 250 000 kronor. Om de inte kan lösa tvisten riskerar de båda två att bli utan bidrag.

– För att få fortsatt stöd måste de komma överens om ett samverkansavtal. Det här är en konflikt som pågått ganska länge och vi på kommunen är ganska trötta på den. Det är en tråkig historia som ännu inte fått någon lösning, säger Nicolas Hansson, avdelningschef på kommunens kultur- och konstavdelning, till tidningen.