Anders Thulin och Grascha Schreiber står i köket på restaurangen Muff.
Anders Thulin och Grascha Schreiber driver en helt vegansk restaurang i Älmhult. Foto: Jocke Wallgren/Sveriges Radio

"Man behöver inte bli fisig av vegansk mat"

Anders Thulin: Jag slipper sockertoppar och paltkoma
1:53 min

Köttkonsumtionen i Sverige minskar och många väljer istället vegetariska eller veganska alternativ. Vi har besökt Anders Thulin och Grascha Schreiber som driver ett helt veganskt kafé i Älmhult.

– Det finns massa veganska rätter som har mer protein än vad kött har. Man behöver bara lära sig vilka produkter man ska ha i maten. Om man gör till exempel en bönrätt eller kikärtsröra, säger Anders Thulin.

Blir man inte fisig när man ätit mycket bönor?

– Det beror på hur man kokar dem. Köper man färdigkokade bönor i matbutik så kan det vara lite så. Det är också en vana. Man måste ge kroppen tid att lära sig, säger Grascha Schreiber.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".