Innebandy

Starkt lagspel blev nyckeln till Växjös derbyvinst

2:43 min

Växjö Vipers inledde året med en vinst i Smålandsderbyt mot Jönköping. Efter en jämn första period hittade Växjö sedan till det intensiva spelet man vill spela. Derbykänslorna var heta, vilket resulterade i många utvisningar och tufft spel. I den avslutande perioden var det Jönköping som tog över men Växjö lyckades hålla undan. Tisdagens heta innebandyderby lockade 1264 personer och slutade 7-5.

Växjö inledde året mot Jönköping och det slutade även denna gången i vinst. Det gjordes tack vare Växjös förmåga att leverera passningar och avsluta starkt i farliga lägen. Första perioden inledde Jönköping starkast men enligt Manuel Engel, som gjorde periodens enda mål, hade Växjö kontroll:

– Vi känner att vi har hyfsat bra koll på det som händer där ute. Till sist också att vi kanske inte får fram de sista passningar och skotten gick inte dit dom skulle. Men vi tycker ändå att vi har hyfsat bra kontroll.

I den andra perioden höjdes intensiteten och inleddes med två snabba mål från Växjö. Jönköping svarade däremot med två snabba mål tillbaka och matchen stod och vägde. Men närmare än så kom inte Jönköping utan istället blev matchen mer och mer avhuggen med utvisningar, som speciellt hemmalaget utnyttjade och drog iväg.

– Vi får något powerplay där, och som du säger ett snabbt mål. Och det hjälper ju, man får en liten bra känsla. Man ser att det funkar och det hjälper så klart till, säger Manuel Engel och fortsätter: Sen i sista perioden, vi slappnar av lite för mycket där kanske de sista tio. Det får vi jobba på lite helt enkelt, det ska inte hända.

Växjö bjuder in Jönköping i slutet av matchen men lyckas ändå hålla undan och ta en välförtjänad vinst. Manuel Engel inledde som sagt målskyttet och hela tre mål skulle komma från hans klubba under kvällen, mycket tack vare det fina lagspelet Växjö bjöd på:

Jättebra framspelat av mina kedjekamrater, det är ju enkelt om man får släppa den i öppen kasse.