En man står vid ett utegym. I bakgrunden en blå multisportsanläggning.
1 av 3
Magnus Fransson, vd på Allbohus. Foto: Nora Fernstedt/Sveriges Radio
En kvinna står utomhus framför ett vitt hus i ett bostadsområde
2 av 3
Rasha Dookhi jobbar på ABF Södra Småland och är ansvarig för Café Rönnedal Foto: Nora Fernstedt/Sveriges Radio
Träbänkar på ett stenbelagd yta på en gräsmatta
3 av 3
Förutom sportaktviteter och lekplats har pengarna också gått till ytor där folk kan sitta och umgås. Foto: Nora Fernstedt/Sveriges Radio
Alvesta

Boverkets pengar har gjort skillnad i Rönnedal

1:42 min

I år ska fyra områden i Kronoberg få sammanlagt 3,5 miljoner av Boverket för att rusta upp sina utemiljöer. Rönnedalsområdet i Alvesta fick ett sådant bidrag redan 2016 och där har pengarna gjort skillnad.

– I dag står vi med en helt ny spontanidrottsanläggning bestående av fotbollsplan, ett utegym, umgängesytor helt enkelt, säger Magnus Fransson, vd för det kommunala bostadsbolaget Allbohus.

Allbohus och Boverket gick 2016 in med 1,5 miljon kronor var för att förbättra utemiljön runt Rönnedalsområdet, med utbyggd lekpark och sportanläggning.

Rasha Dookhi som jobbar på ABF Småland och ansvarar för Café Rönnedal är mycket nöjd med satsningen.

– Det har blivit jättemycket bättre med stor plats där barnen kan leka ute. Och bänkar, det är jätteviktigt för folk att de kan sitta där. Innan kunde de inte sitta ute och träffas och dricka kaffe, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista