Anna-Karin Axelsson och Inger Stark på Växjö stadsbibliotek tittar ut genom fönstret.
Anna-Karin Axelsson och Inger Stark på Växjö stadsbibliotek drömmer om att resa virtuellt. Foto: Peje Johansson/Sveriges Radio
Växjö

Drömmer om att resa virtuellt för miljöns skull

1:04 min

På biblioteket i Växjö står Inger Stark och Anna-Karin Axelsson och drömmer om att det virtuella resandet snart är ett faktum.

– Jag bestämde mig i somras att nu är det sista flygresan för miljöns skull. Men då började jag fundera på hur jag ändå skulle kunna komma till andra platser, säger Inger Stark från Växjö som kläckte idén.

Sagt och gjort, hon skickade ett mejl till biblioteket i Växjö med förslaget om att de skulle investera i VR-teknik, som gör det möjligt för besökarna att resa virtuellt.

Och hon har också tänkt vidare på hur man skulle kunna göra för att förstärka känslan av att man faktiskt befinner sig på det aktuella "resmålet".

– Jag tänker mig att om man till exempel befinner sig i Rom, så skulle det kunna ligga en italiensk restaurang här utanför biblioteket, som man skulle kunna gå till sedan, säger Inger Stark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista