Troja-Ljungby 2017/2018, depp
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Sporten P4 Kronoberg

Johnson hjälpte Troja till seger – med pappa i motståndarbåset

2:02 min

Troja-Ljungby besegrade Vita Hästen med 3-1. Ett av Trojas mål gjorde Jonathan Johnson – vilket säkerligen lämnade hans pappa Jonas, tränare i Vita Hästen, med blandade känslor.

Frölunda-legendaren Jonas Johnson, 47, är numera tränare i Vita Hästen. Hans son Jonathan Johnson, 24, spelar i Troja-Ljungby. När de båda lagen möttes i Ljungby Arena under lördagen var det Johnson den yngre som drog det längsta strået. 

– Lite speciellt är det. Men ute på isen tänker man inte på det i och med att jag aldrig ser han ute på isen. Så då hinner man inte tänka efter att han är i båset. Men det var skönt att få vinna över honom första gången den här säsongen i alla fall, flinade Jonathan Johnson. 

Vågar du reta honom?

– Ja, imorgon kanske, sa Jonathan Johnson.

Hans mål i den andra perioden innebar 2-0, och hjälpte Troja-Ljungby till seger med 3-1. Övriga målskyttar i Troja-Ljungby var Tor Immo och Jesper Thörnberg.

Jonas Johnson själv var besviken efter Vita Hästens tredje raka förlust och menade att han under match måste bortse att hans son spelar i motståndarlaget.

– Jag reflekterar inte över det [Jonathans mål]. För mig blir det ett baklängesmål. Men i efterhand, visst är det kul att han gör mål där han spelar. Just under match finns det inga sådana känslor. Jag måste skärma av det annars blir jag inte alls med i matchen. Jag ser väldigt lite vad han [Jonathan] gör, säger Jonas Johnson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista