Andrew Calof
Foto: Robert Granström/TT
Sporten P4 Kronoberg

Växjö förlorade mot Rögle för första gången på fem år

2:51 min

Växjö har vunnit de senaste 10 matcherna mot Rögle. Men nu är den sviten över. Rögle besegrade Växjö med 6-2 – första triumfen mot Växjö sedan den 12 januari 2013.

Den 12 januari 2013, när SHL fortfarande kallades Elitserien, förlorade Växjö mot Rögle med 3-0. Efter det har det passerat 10 matcher med idel segrar för Växjö. Men under lördagen vann Rögle igen. Matchen i Ängelholm slutade 6-2 till Rögle.

Växjös tränare Sam Hallam var inte enbart missnöjd efter matchen, trots de stora siffrorna:

– Vi förlorade borta mot HV71 i mellandagarna. Då var jag otroligt besviken över vårt spel. Idag försöker vi verkligen spela på det sättet vi vill, men däremot får vi inte till det avgörande momentet i spelet. Och det är en del av det [spelet], så just det är jag besviken över, sa Sam Hallam och fortsatte:

– Sådana här matcher kommer för alla lag under en säsong, tror jag. Man kan välja att hantera det på ett sätt eller så kan man överreagera, sa Sam Hallam.

Växjös mål gjordes av Joel Persson och Noah Welch.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista